BLOG (22 juni 2015)
Veranderen gaat met kleine stappen
Over het hoog leggen van de lat en over
nu al doen waar je naar streeft.
BLOG (28 mei 2015)
Motiveren personeel vaak ondergeschoven kindje
Over het belang van waardering.
Aanmelden voor de blog-service
Naam:
E-Mail:

"De kunst is om tijd over te houden voor dat wat je echt belangrijk vindt."

Gezond eten een strijd?

Afvallen en weer aankomen? Veel te veel eten of juist veel te weinig? Last van eetbuien? Veel mensen zijn bezig met hun gewicht, en volgen een dieet. Maar afvallen is in mijn optiek veel meer dan het volgen van een dieet alleen. Het is het laatste stapje van een heel proces. Want afvallen is in mijn ogen voor veel mensen een mentale aangelegenheid, die heel vaak gaat over zelfbeeld, over grenzen stellen en over een onbalans in energie.

Emotie-eten
Zelf ben ik ervaringsdeskundige als het gaat om emotie-eten. In het verleden speelde eten voor mij een andere rol, dan de rol van voeding alleen. Namelijk als emotievuller of emotiestopper, door te eten op momenten dat ik me verveelde, frustreerde, moe was of niet goed in mijn vel zat. Door inzicht te krijgen in mijn eetpatronen, door te onderzoeken waarom ik at en door te leren voelen hoe ik me voelde na verkeerde eetmomenten, heb ik uiteindelijk een verandering kunnen realiseren in de wijze waarop ik met eten omga. Ik geniet nu van eten, ik eet gezond, ik eet bewust en ik sport. Eten, en vooral gezond eten, is voor mij leuk geworden. En nog steeds heb ik een maatje meer, maar de kilo's gaan er langzaam aan wel af. Dat is geen issue meer.

Op onderzoek uit
Is gezond eten voor jou een strijd? Eet jij als je moe bent, als je je verveelt, als je slecht in je vel zit? Wat levert eten je op dat moment op? Geeft het je wat je werkelijk nodig hebt? Hou het eens bij, maak eens aantekeningen, onderzoek eens wat voeding met je doet. Onderzoek wat goede en wat verkeerde voeding met je doet. En kijk eens naar wat je echt lekker vindt, naar eten waar je ook na het eten nog blij van wordt. Ofwel, ga eens heel bewust met voeding aan de slag. Inzicht is een eerste stap in anders eten. Loslaten van oude emoties of negatieve gedachten een tweede. Daarover in een nieuwe blog meer.

Wil je delen wat je hebt geleerd? Laat je ervaringen hier gerust achter. Of mail ze me. Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Wil je met dit thema aan de slag?

Wil je een keer sparren over dit onderwerp? Maak dan nu een afspraak voor een coachgesprek.

Delen met anderen?


Reacties

Annemiek (5 april 2012 - 17:59)
hier wil ik graag op reageren Veel mensen zijn emotie eters, maar er zijn ook mensen die niet bewust,maar wel gezond eten. Ze eten omdat het moet en eten eigenlijk heel snel zonder dat ze er van kunnen genieten. Bewust eten en genieten wil ook nog wel eens helpen om de strijd tegen de kilo's aan te gaan.

Wil je reageren op deze blog? Laat hier je reactie achter.

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Beveiligingscode:

(Vul de volgende code in: 4447)
Hou mij op de hoogte van andere reacties op dit bericht.
 

 

Tel 06 55704258
info@martiniquewalraven.nl
Info aanvragen
Volg mij op
Martinique Walraven | Coaching - Communicatie | | Black Alicante 49 | 6851 VJ Huissen | Tel 06 55704258