BLOG (22 juni 2015)
Veranderen gaat met kleine stappen
Over het hoog leggen van de lat en over
nu al doen waar je naar streeft.
BLOG (28 mei 2015)
Motiveren personeel vaak ondergeschoven kindje
Over het belang van waardering.
Aanmelden voor de blog-service
Naam:
E-Mail:

"De kunst is om tijd over te houden voor dat wat je echt belangrijk vindt."

Motiveren personeel vaak ondergeschoven kindje (28 mei 2015)

Wat vinden we zelf belangrijk in ons functioneren? Naast alle voordelen van onze baan, is het toch altijd fijn als er iemand blij wordt van wat je doet. Dat het gewaardeerd wordt wat je doet. Toch spreek ik zo vaak mensen die afgeven op de waardering die ontbreekt in de organisatie. Een natuurlijk begrijp ik dat een manager niet de hele dag complimenten aan zijn werknemers kan geven of ieder moment van de dag een applaus kan geven. Dat is ook niet wat de gemiddelde werknemer zoekt. En ik begrijp ook dat een werknemer waardering uit zichzelf moet kunnen halen. Maar gemiddeld genomen liggen er voor organisaties op het vlak van het waarderen van mensen nog zoveel kansen.

Werknemer is ambassadeur
Werknemers zijn de ambassadeurs van je organisatie. Net als klanten dat zijn. Tevreden werknemers verspreiden het woord. Ze zorgen voor een olievlek aan positieve berichtgeving. Een tevreden medewerker loopt vaak net iets harder, omdat de gunfactor een grote rol speelt. Heeft jouw baas hart voor jou, dan heb jij hart voor de zaak. Heel simpel maar zo werkt het gewoon.

Mensen kunnen laten groeien is een gave
Een vriendin van me doet het super goed. Zij snapt dit plaatje. Ze durft los te laten. Ze leidt al haar mensen volledig op en ziet waar potenties van mensen liggen. Ze laat ze fouten maken en ervan leren. Ze stelt teamdoelen op en viert feest als de doelen zijn behaald. Ik heb er even mogen proeven. Het is een feest om er te werken. Je voelt je gewaardeerd en je wordt erkend voor de talenten die je in huis hebt. Ook mijn oude baas had daar een gave voor. Iedereen kan groeien was zijn uitgangspunt. We groeiden allemaal tot gelijk niveau; ieder met zijn eigen talenten. Waardering vond plaats door veel verantwoordelijkheid, groei, fouten mogen maken, regelmatige uitjes, tussentijdse vieringen van een nieuwe klant bijvoorbeeld en een riant salaris.

Werkgever aan zet?
In de huidige tijd is de werkgever nog steeds aan zet. Maar betekent dit dat we niet zuinig moeten zijn op ons personeel? De kosten voor zorg, voor ziekte en voor ziekteverzuim lijken alleen maar te stijgen. Volgens mij reden te meer voor organisaties om zorgvuldig om te gaan met de parels van je organisatie. En vind je dat moeilijk? Begin bij jezelf? Wat zou jij willen als je werknemer was in dit bedrijf? Is dat ook wat de gemiddelde werknemer krijgt in jouw organisatie? Of is er nog winst te verhalen? Een andere tip is: ga eens in gesprek met je werknemer. Wat heeft hij/ zij nodig om zich gewaardeerd te voelen? In een gesprek kun je elkaar horen. Het is een eerste begin. Succes!

Wil je met dit thema aan de slag?

Wil je een keer sparren over dit onderwerp? Maak dan nu een afspraak voor een coachgesprek.

Delen met anderen?


Reacties

Rob Pauw (28 mei 2015 - 23:18)
Hoi Martinique, een goed verhaal.

In het begin van mijn werkzame loopbaan vermeldde ik in mijn CV, dat mijn arbeidssatisfactie voort komt uit datgene wat je mag doen (wat je leuk vind en waarin je goed bent) en bepaald wordt door je collega's om je heen. Ik denk aan werkgevers maar ook je peers en je ondergeschikten.

Terecht zeg je ook dat je een stuk zelf-waardering primair uit jezelf dient te halen.

Binnen organisaties ligt een grote kans- om met de juiste soorten van waarderingen- mensen beter en meer te kunnen motiveren zodanig dat ze in staat zijn, om hun persoonlijke doelen te koppelen aan de bedrijfsdoelstellingen en dat is voor iedereen het beste recept op korte en lange termijn succes en plezier in het werk te behalen.


Hartelijke groet,


Rob Pauw

Wil je reageren op deze blog? Laat hier je reactie achter.

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Beveiligingscode:

(Vul de volgende code in: 2424)
Hou mij op de hoogte van andere reacties op dit bericht.
 

 

Tel 06 55704258
info@martiniquewalraven.nl
Info aanvragen
Volg mij op
Martinique Walraven | Coaching - Communicatie | | Black Alicante 49 | 6851 VJ Huissen | Tel 06 55704258