BLOG (22 juni 2015)
Veranderen gaat met kleine stappen
Over het hoog leggen van de lat en over
nu al doen waar je naar streeft.
BLOG (28 mei 2015)
Motiveren personeel vaak ondergeschoven kindje
Over het belang van waardering.
Aanmelden voor de blog-service
Naam:
E-Mail:

"De kunst is om tijd over te houden voor dat wat je echt belangrijk vindt."

Veranderen gaat met kleine stappen (22 juni 2015)

Op dit moment begeleid ik een vrouw in een veranderproces (middels coaching). Zij wil haar gedrag veranderen, omdat zij zich niet kan vinden in haar huidige gedrag. Willen we dat niet allemaal? Hebben we niet allemaal aspecten die we niet leuk vinden aan onszelf? Die we graag zouden willen veranderen?

Het eerste waar ik het met mensen vaak over heb, is over het lager leggen van de lat. We zijn ontevreden met wat we doen, dus blijkbaar is er ergens een andere verwachting van onszelf. Wanneer zou je ook tevreden zijn? Ben je tevreden met een bepaald resultaat (= slechts soms uit jouw cirkel van invloed) of kun je ook tevreden zijn met een bepaalde actie die je doet (=jouw cirkel van invloed). Het resultaat is niet altijd wat je zelf in de hand hebt.

Idealen
Daarnaast heb ik het over de stappen die mensen nemen naar hun idealen. We willen allemaal het liefst morgen een perfect figuur hebben, of het liefst morgen de perfecte manager zijn die het allemaal voor elkaar heeft met zijn of haar team. Maar is dat werkelijk zo? Stel dat je morgen je ideale lijf hebt, wat zou je dan allemaal doen wat je nu niet doet? Is dat misschien veel te spannend om dat nu al te hebben? Of je bent morgen de ideale manager, wat voor gedrag laat je dan zien wat je nu niet laat zien? Wat vraagt het eigenlijk van jou om dat gedrag te laten zien? Schrijf de dingen die je zou doen als je je doel hebt bereikt eens op.

Veranderen gaat in kleine stappen
En kies dan van die dingen die je zojuist hebt opgeschreven eens één aspect. Bekijk wat je tegenhoudt om dat te doen. Moet je er echt op wachten totdat je jouw ideale ik hebt gerealiseerd? Is het 'way out of your comfort zone'? Of zou je het gewoon vandaag eens uit kunnen uitproberen? Eens kunnen testen wat het zou doen/ wat er zou gebeuren?

Ik nodig je uit om die stap te maken. Als je hem maakt, heb je een eerste stap gemaakt. En hoe vaker je oefent, hoe meer iets beklijft en bij je standaard gedrag gaat horen. Veranderen is oefenen, trainen, vallen, vallen, vallen en weer opstaan. Veranderen gaat in kleine stappen. Verwacht geen mega-stappen van jezelf. Niemand is superman. Tenminste ik ken hem niet in real life.

Wil je met dit thema aan de slag?

Wil je een keer sparren over dit onderwerp? Maak dan nu een afspraak voor een coachgesprek.

Delen met anderen?


Reacties

Rob Pauw (22 juni 2015 - 13:05)
Beste Martinique,

Een goed verhaal en ook een goede opdracht.

Ik was even afgeleid door 2 soorten van "circles of influence": de één leidt tot resultaat en een andere leidt tot actie. Met beiden kun je tevreden zijn of niet? Wat wordt er bedoeld met deze circles of influence? Zie ik het goed? Zelf onderneem ik actie maar het resultaat kan ook van de anderen afhankelijk zijn.....

Bij 'Idealen' laat je de mensen dingen opschrijven die ze zouden doen, wanneer ze hun doel hebben bereikt. Ik zou grotere bijdragen willen gaan leveren aan projecten die echt de financiële steun nodig hebben. Echter daarnaast ga ik door met het "Empoweren van People" binnen mijn doelgroep(en).

Ik ben het helemaal met je eens: "de kracht zit hem in de herhaling". Door vaker buiten je comfort zone te treden, maak je juist dit gedeelte tot je comfort zone.

Succesvolle veranderingen doe ik in kleine stapjes die je telkens weer dient te vieren, waarbij je de grote doelen niet uit het oog mag verliezen.

Thanks, Rob

Nanja (22 juni 2015 - 13:28)
Mooi! Wachten tot je 'er klaar voor bent' is soms heel verleidelijk, maar experimenteren is leuker .

Wil je reageren op deze blog? Laat hier je reactie achter.

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Beveiligingscode:

(Vul de volgende code in: 3952)
Hou mij op de hoogte van andere reacties op dit bericht.
 

 

Tel 06 55704258
info@martiniquewalraven.nl
Info aanvragen
Volg mij op
Martinique Walraven | Coaching - Communicatie | | Black Alicante 49 | 6851 VJ Huissen | Tel 06 55704258