BLOG (22 juni 2015)
Veranderen gaat met kleine stappen
Over het hoog leggen van de lat en over
nu al doen waar je naar streeft.
BLOG (28 mei 2015)
Motiveren personeel vaak ondergeschoven kindje
Over het belang van waardering.
Aanmelden voor de blog-service
Naam:
E-Mail:

"De kunst is om tijd over te houden voor dat wat je echt belangrijk vindt."

Verbeter je zelfbeeld (29 april 2015)

Als je de lat steeds heel hoog legt, wordt het voor jezelf heel moeilijk om tevreden te zijn. Je moet op je tenen lopen wil je aan die hoge lat voldoen. Dus leg de lat maar lager. Wees maar mild voor jezelf. Veel leuker. Maar hoe doe je dat?

Een prachtige oefening daarvoor is het opschrijven van positieve ervaringen. De opdracht is simpel: beschrijf de positieve ervaring die je hebt of had. Bijvoorbeeld: mijn zus kwam langs en gaf me een compliment. Ze vond dat ik er leuk uitzag. Of: ik stond heerlijk in de zon tijdens een reünie van mijn oude school en had een fijn gesprek met iemand die ik lang niet meer had gezien.

De stap die je daarna maakt is opschrijven wat het over jou zegt, dus over jouw eigenschappen, over jouw kwaliteiten. In mijn geval zoals hierboven: ik zie er leuk uit, ik kan genieten, ik kan een gesprek voeren dat me raakt.

Als je nu eens voor een week deze mooie momenten bijhoudt, krijg je een fraai overzicht van jouw positieve kanten. Het is leuk om te doen en geeft echt een positieve boost. En wil je het helemaal goed doen, dan is de uitdaging om dit eens wat vaker te doen. Zo staat nu het bij mij aan het eind van iedere dag in mijn agenda. Om me te helpen herinneren. Maar wel voor als ik er zin in heb. Anders ligt die lat immers weer zo hoog. Succes!

Wil je met dit thema aan de slag?

Wil je een keer sparren over dit onderwerp? Maak dan nu een afspraak voor een coachgesprek.

Delen met anderen?


Wil je reageren op deze blog? Laat hier je reactie achter.

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Beveiligingscode:

(Vul de volgende code in: 2869)
Hou mij op de hoogte van andere reacties op dit bericht.
 

 

Tel 06 55704258
info@martiniquewalraven.nl
Info aanvragen
Volg mij op
Martinique Walraven | Coaching - Communicatie | | Black Alicante 49 | 6851 VJ Huissen | Tel 06 55704258