BLOG (22 juni 2015)
Veranderen gaat met kleine stappen
Over het hoog leggen van de lat en over
nu al doen waar je naar streeft.
BLOG (28 mei 2015)
Motiveren personeel vaak ondergeschoven kindje
Over het belang van waardering.
Aanmelden voor de blog-service
Naam:
E-Mail:

"De kunst is om tijd over te houden voor dat wat je echt belangrijk vindt."

Wat te doen met een miljoen?

Neem eens even de tijd om na te denken over de volgende vraag: Wat zou jij doen met een miljoen?

Stoppen met werken
Veel mensen geven als antwoord dat ze zouden stoppen met werken. Maar dat is misschien niet zo interessant, omdat het zegt wat je niet meer gaat doen. Veel interessanter is te onderzoeken wat je wel gaat doen. Want dat biedt kennis, waar je wellicht iets mee kunt.

Rust
Als ik een miljoen zou winnen, dan zou ik lekker blijven werken. Ik heb niet voor niets heel bewust voor dit werk gekozen. Ik kan er mijn ‘ei’ in kwijt en krijg er energie van. Wat een miljoen me dan dus zou bieden (los van dat ik het niet zou willen winnen, omdat het ook veel negatieve dingen kan brengen)? Financiële rust. Dat wel. Dat zou lekker zijn. Want dat hoort immers niet bij het standaardpakket van de gemiddelde zelfstandig ondernemer. En ik zou vaker op vakantie gaan, lekker niks doen. Ook rust dus. En verder? Verder zou ik niet heel veel veranderen. Leert me wel dat ik nu misschien al wat meer die rust zou kunnen inbouwen, ook zonder die miljoen. Dat is interessant, want dat is blijkbaar wat ik nodig heb.

Wat heb jij nodig?
Nadenken over wat je zou gaan doen met een miljoen kan je helpen te onderzoeken wat je nu mist in je leven. Wat zou jij doen als je een miljoen zou winnen? En wat daarvan kun je misschien ook nu al wel realiseren? Daag jezelf uit door daar vandaag eens over na te denken. Ik ben benieuwd wat het je brengt.

Wil je met dit thema aan de slag?

Wil je een keer sparren over dit onderwerp? Maak dan nu een afspraak voor een coachgesprek.

Delen met anderen?


Reacties

annemiek (27 mei 2010 - 18:05)
ik zou ook gewoon blijven werken, want ik vind mijn werk nog steeds erg leuk. De financiële rust zou idd fijn zijn en verder niet zoveel op dit moment, vind het wel best zo eigenlijk!

ciska (22 december 2010 - 6:48)
geld vastzetten voor mijn drie dochters voor hun toekomst .schulden betalen en iets minder gaan werken.de financiele vrijheid haalt zekers veel druk en stress weg .

Wil je reageren op deze blog? Laat hier je reactie achter.

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Beveiligingscode:

(Vul de volgende code in: 9306)
Hou mij op de hoogte van andere reacties op dit bericht.
 

 

Tel 06 55704258
info@martiniquewalraven.nl
Info aanvragen
Volg mij op
Martinique Walraven | Coaching - Communicatie | | Black Alicante 49 | 6851 VJ Huissen | Tel 06 55704258