Home » Inspiratie (gratis) » Van passie naar werk

Van passie naar werk

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 13:47

Nu inmiddels alweer 12 jaar geleden deed ik een belangrijke ontdekking. Afvallen gaat niet over eten. Althans voor mij niet en zoals ik inschat, voor heel veel mensen met mij niet. Afvallen ging bij mij over een negatief zelfbeeld, over mijn perfectionisme, over keuzes die energie kosten in plaats van dat ze energie geven, over grenzen.  Daar begon mijn zoektocht...

Destijds had ik al plannen om van de belangrijke inzichten die ik daar opdeed, mijn werk te gaan maken. Immers, meer mensen moesten dat weten vond ik. Al die bakken met energie die we verspillen aan telkens maar de lat hoog leggen door gezond te willen eten, om dat een tijdje vol te houden en daarna weer terug te vallen in het oude patroon.  Logisch dat we het doen, maar ook zonde, want we zijn daarmee zo hard voor onszelf.

In mijn optiek moet je een gezonde leefstijl bij de basis aanpakken. En die basis is dat je goed over jezelf denkt, dat je blij bent met jezelf, dat je positief en mild bent naar jezelf. Vanuit daar kun je gaan bouwen aan de pijlers die dan komen, zoals voeding, beweging, ontspanning en slaap. Wat gun ik mezelf? Wat past er bij mij aan voeding? Wat past er bij mij aan beweging? Hoe zorg ik voor fijne manieren om te ontspannen en hoe zorg ik voor voldoende slaap? Maar dan zijn dat vragen die voorvloeien uit de liefde die je voor jezelf voelt, in plaats van uit externe prikkels als het moeten voldoen aan het schoonheidsideaal of omdat je BMI te hoog is en je wilt voldoen aan de gezonde norm. 

 

Binnenkort maak ik van mijn plannen van toen werkelijkheid. Een spannende stap. Ik kijk er naar uit...


Reactie plaatsen

Reacties

m
7 maanden geleden

Zo herkenbaar Martinique.....geen tijd voor jezelf nemen en maar bezig zijn met gedachtes wat anderen vinden en wat anderen willen. Dus loop je jezelf voorbij en sta je niet stil bij je eigen behoeften...doen wat ik wil en waar ik zin in heb ipv constant te "pleasen". Na 1 goed gesprek en genoeg leesvoer om me heen begin ik dat nu te beseffen. Het leven moet je zelf leven en niet af laten nemen !! Thanks x Marlou.