Home » Over mij

Zelfbeeld I Emoties I Gedachten I Ontspanning I Voeding I Beweging

Over mij

Mijn naam is Martinique Walraven. Ik ben opgeleid tot coach, counseller en gewichtsconsulente en heb inmiddels al veel mensen mogen begeleiden naar een gelukkiger en gezonder leven. Naast dat ik professional ben, heb ik zelf mijn eigen weg afgelegd naar een gezond eet- en leefpatroon.

 

"Mijn missie is om iedereen te laten zien dat een gezonde leefstijl (naast belangrijk en nodig) ook leuk en heel fijn kan zijn. Laat het aansluiten op wat echt voor jou werkt en prettig is." 

 

Emoties

Zelf heb ik  een grote strijd geleverd als het gaat om afvallen en het vinden van een gezond eet- en leefpatroon. Ik ben een perfectionist en ik deed het in mijn ogen nooit goed genoeg. De keuzes die ik (onder meer) in voeding, beweging en eten maakte, waren dus ook nooit goed genoeg. Ik was of aan het afvallen of ik at alles (of veel) er weer aan. Uiteindelijk resulteerde dat in obesitas en een burn-out.

Jezelf liefhebben

Ik realiseerde me dat ik het proces anders moest aanpakken en de focus op voeding in de vorm van eten, moest gaan verleggen naar "waar voed ik mijzelf mee"? Voed ik mijzelf met ontspanning en doe ik dingen die ik leuk vind? Zorg ik voor positieve gedachten en denk ik positief over mezelf? Geef ik aandacht aan mijn emoties of stop ik ze weg en mogen ze er niet zijn? Door te leren wat er in mij leefde (verleden) en leeft (heden) en door ruimte te maken voor mijn emoties en verlangens, heb ik geleerd goed voor mezelf te zorgen. Ik leerde te werken aan een positief zelfbeeld met positieve gedachten over mezelf en groeide zo tot wie ik nu ben. 

"Een belangrijke vraag die ik mezelf en cliënten vaak stel is: Waar voed jij je mee vandaag?"


Ik heb mezelf tegenwoordig lief, met alle mooie en minder mooie kanten die ik heb. Een gezonde leefstijl is nu een logisch gevolg daarvan. Immers, ik gun mijzelf tegenwoordig het allerbeste. Voor mij is dat gezonde voeding, omdat ik daarmee mijn lijf voed. Maar ook beweging, omdat ik me daar gelukkig en blij door voel. Ik neem op tijd rust, omdat ik dat zo nodig heb. En ik zorg voor ontspanning, omdat het belangrijk is dat ik op tijd de spanning uit mijn lichaam laat vloeien. Ik waak voor mijn grenzen, ik luister naar wat ik nodig heb én bovenal... ik erken wie ik ben, met alles wat daarbij hoort. 

Eigen ervaring

Als coach en gewichtsconsulente gespecialiseerd in emotie-eten, kun je rekenen op mijn deskundigheid als professional én op mijn eigen ervaringen in het vinden van mijn eigen, persoonlijke gezonde leefstijl. Cliënten die bij mij komen ervaren dat als prettig en laagdrempelig.  

Meer weten?

Wil jij meer weten over mijn begeleiding en aanbod in het kader van een gezonde leefstijl? Neem dan contact op. Bekijk ook onderstaande vlog (door te klikken op onderstaande afbeelding) en volg mij op social media.